Van 29 februari tot en met 26 april 1992 was in het Centraal Museum werk te zien van Mirjam de Zeeuw, Wijnanda Deroo en Cécile Noldus.

Mirjam de Zeeuw (1959) ontwierp speciaal voor het prentenkabinet een installatie die bestond uit een portfoliodoos met 16 zwart-wit-zeefdrukken. Op elke zeefdruk was steeds een andere bruidsjurk te zien, gefotografeerd tegen een zwarte achtergrond. Tijdens de presentatie hingen de zeefdrukken ingelijst naast elkaar.

Wijnanda Deroo (1955) presenteerde in de bovenkapel van het Centraal Museum grote kleurenfoto's met bloemstillevens. Daarbij had zij voor kunstbloemen gekozen, waarmee ze een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid creëerde tussen alles wat voor de eeuwigheid behouden en geconserveerd kan worden en datgene waar echte bloemen voor staan: schoonheid en vergankelijkheid.

Cécile Noldus (1961) maakte voor de Lodewijk XVI-stijlkamer een videoinstallatie. In de verduisterde ruimte werd in de haard de animatiefilm 'Tijdsgewrichten' geprojecteerd. Ook in deze film, een reis door een landschap van kloksculpturen, speelde het thema vergankelijkheid een rol.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.A0B1C4CB-ABA5-4E5D-82BA-E30A4EEF11D2

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!