In de tentoonstelling "De Penselen 2006" waren in het Centraal Museum Utrecht de originele tekeningen van zes prijswinnende boeken. De Penselen worden toegekend aan het best geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar. De prijs wordt uitgereikt door de Stichting CPNB.

De bekroonde boeken waren Pikkuhenki van Marit Törnqvist (goud), Grimm van Charlotte Dematons (zilver); Middenin de nacht van Mance Post (zilver), alsmede Waar ik van hou van Natali Fortier, Balotje en het paard van Yvonne Jagtenberg en Mijn schaduw en ik van Isabelle Vandenabeele. die de Vlag en wimpel (eervolle vermelding) kregen.

Zelf meedoen
Kinderen konden ook zelf bepalen welk boek zij het mooist geïllustreerd vonden. In de tentoonstelling van mei tot en met juli 2006 konden zij een sticker "deze vind ik de mooiste" plakken naast hun favoriet . Bij de tentoonstelling was voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een kijkwijzer die op speelse wijze een relatie tussen beeldcultuur en het geïllustreerde kinderboek legde. Het voerde de kinderen door de tentoonstelling en langs de vaste collectie van het Centraal Museum.

Location

Centraal Museum (CM Studio)

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.20310256-E38D-4901-BBA4-2E111D44AF1B

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!