In 1992 werden door het Centraal Museum, in nauwe samenwerking met de stichting Utrechtse Beeldende Kunst, ongeveer 300 werken van 55 kunstenaars uit verschillende disciplines getoond. Het geheel gaf een overzicht van de stand van zaken in de beeldende kunst in Utrecht en omgeving.

Als expositieruimte werd de Margriethal van de Jaarbeurs gebruikt. Voor de inrichting van de reusachtige hal werd een ontwerp van de kunstenaar René Daniëls (1950) uitgevoerd, een groot aantal vrijstaande carrouselvormige ruimten van wisselend formaat en hoogte.

De Salon werd mede mogelijk gemaakt door de medewerking en/of bijdragen van de Commissie Simulering Utrechtse Beeldende Kunst, de provincie Utrecht, de Adviescommissie Beeldende Kunsten Utrecht, de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, de stichting René Daniëls te Eindhoven en het Elise Mathilde Fonds.

Location

Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs

Documentation

  • Salon van Utrechtse kunstenaars : [1e keus], teksten Geeske Bakker en Fons van Grinsven. red. Mirjam van Eijden en Hans Schopping, Centraal Museum, Stichting Utrechtse Beeldende Kunst (SuB-K), 110 p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.531D2C6B-691A-4B27-B7DD-DBD3860F6523

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!